DE KRAAMVOGEL

Expertisecentrum Kraamzorg Antwerpen,

dé plek waar je welkom bent met al jouw vragen van kinderwens tot kraamtijd

Waar bevallen?

Bevallen

Er bestaan in Vlaanderen verschillende opties om je kindje ter wereld te brengen.

Bevallen in het ziekenhuis

Wanneer je kiest om in het ziekenhuis te bevallen heb je verschillende mogelijkheden.

  • Je kan bevallen met een gynaecoloog. In dat geval volg je je gynaecoloog naar het ziekenhuis waar hij of zij mee samenwerkt.
  • In sommige ziekenhuizen kan je je bevalling laten begeleiden door een zelfstandige vroedvrouw. De vroedvrouw komt dan naar je thuis wanneer de weeën beginnen om het eerste stuk arbeid thuis te begeleiden. Zo kan je nog een tijdje in je vertrouwde omgeving blijven. Als het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken, gaan jullie daar samen met de vroedvrouw naartoe. Je bevalt dan in het ziekenhuis onder begeleiding van de vroedvrouw. Mochten er zich tijdens de arbeid of bevalling onvoorziene problemen voordoen, dan wordt de gynaecoloog (van wacht) verwittigd. Wil je weten in welke ziekenhuizen dit een mogelijkheid is? Kom gerust eens langs voor meer informatie.

Na de bevalling kan je samen met je baby een paar dagen in het ziekenhuis blijven of je kan poliklinisch bevallen. Dan ga je binnen de 24 uur na de geboorte samen naar huis.

Thuis bevallen

Je kan ook beroep doen op een vroedvrouw die je thuis komt begeleiden bij de arbeid en bevalling. Tijdens je weeën word je door de vroedvrouw begeleid en wanneer je bijna gaat bevallen, komt er een tweede vroedvrouw bij om te assisteren bij de geboorte.

Na de geboorte dient de vroedvrouw de eerste zorgen toe aan jou en je pasgeboren baby. De volgende dagen komt hij of zij elke dag langs om jullie verder op te volgen.

Bevallen in een geboortehuis

Beval je liever niet thuis, maar ook niet in het ziekenhuis, dan kan je terecht in een geboortehuis bij jou in de buurt. Wil je hierover graag meer info, kom dan gerust eens langs.

Weet dat een bevalling thuis of in een geboortehuis enkel mogelijk is indien je zwangerschap vlot verloopt en er geen problemen verwacht worden tijdens de bevalling.

Wat wij hoe dan ook iedere vrouw toewensen: een vroedvrouw en een kraamverzorgende!

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding