DE KRAAMVOGEL

Expertisecentrum Kraamzorg Antwerpen,

dé plek waar je welkom bent met al jouw vragen van kinderwens tot kraamtijd

Eerlijke geboortekadootjes en traktaties

 

Een Fairy Tale levensboom als eerlijk alternatief voor suikerbonen

Levensboom

Een levensboom kies je niet alleen om de geboorte van je eigen kind te vieren: de opbrengst van één boom en 100 mandjes is voldoende om een kind in de sloppenwijk Kibera een jaar lang naar school te laten gaan. Ondertussen zijn er ook projecten in Peru, Ecuador en India.
Alles is met de hand gemaakt, er kunnen dus onderling kleine verschillen zijn. Je hoeft geen 100 mandjes én een boom mee te nemen; vele kleintjes maken ook het verschil!

 

Kom in De Kraamvogel je boom en toebehoren kiezen. Neem alvast een grote tas mee.
Tip: Omdat je bij ons enkel kan afhalen (en niet bestellen), bel of mail je best even voor je komt om te weten of we voldoende voorraad hebben.
Een prijslijst van alle producten vind je op Fairytale.be 

Hartverwarmende geboortelijsten

- Deel je geluk en leg een solidaire geboortelijst aan bij Unicef, Oxfam of Memisa. Spaar samen met familie en vrienden een mooi bedrag bij elkaar ter ere van de geboorte van je kleintje. Zo draagt je kindje al vanaf dag 1 een steentje bij aan een warme samenleving.  

- Zet  Goodgift-cadeaubonnen op je geboortelijst. Met een Goodgift-bon geef je financiële steun aan een goed doel. Het Origine-project van De Kraamvogel is één van die goede doelen waarvoor je je cadeaubon kan inruilen.  

- Je kan het Origine-project ook rechtstreeks steunen en zo de meest kwetsbare baby’s en hun gezinnen een warme start geven. Origine ijvert ervoor om zwangeren in de zwakste maatschappelijke positie ook toegang te verlenen tot perinatale zorg. Als zwangere vrouwen op tijd in de reguliere zwangerschapsbegeleiding terecht komen heeft de baby een veel grotere kans om een gezonde levensstart te nemen, wat de levensverwachting en -kwaliteit in het verdere leven ten goede komt. En de kans dat de baby in een cyclus van generatie-armoede terecht komt wordt aanzienlijk verkleind. We vinden het dus zeer belangrijk om kinderarmoede zeer vroeg (prenataal) al aan te pakken.

Hoe doen we dat? Via vroedvrouwenzorg aan huis ijveren we samen met de Origine-vroedvrouwen voor het recht op kwaliteitsvolle zorg voor alle zwangeren en pas bevallen moeders en hun baby. Met 180 euro geef je een gezin dat door alle mazen van ons sociaal zekerheidsnet valt tijdens de kraamtijd een vroedvrouw cadeau.
Donaties hiervoor kan je overmaken op het rekeningnummer van VZW De Kraamvogel BE39 0011 4644 4919, met vermelding Gift Origine en de naam van je kersverse kleintje. Ter info, we kunnen geen fiscale attesten geven omdat we spijtig genoeg niet voldoen aan de nodige wettelijke voorwaarden om hiervoor erkend te worden. 

Ukje geboren? Schenk te kleine luiers aan de Pamperbank  

Is je baby alweer uit luiermaatje 2 gegroeid? Of is je kind volledig uit de luiers en heb je nog luiers over?
Breng ze naar de Pamperbank! Wist je dat baby’s gemiddeld 2555 luiers verbruiken per jaar? Luiers zijn een flinke hap uit het budget van prille ouders. De ingezamelde luiers worden gesorteerd en komen bij kansarme gezinnen terecht die de luiers absoluut kunnen gebruiken. Je vindt een Pamperbankpunt in De Kraamvogel of in Huis van het Kind Kiel, Wilrijk of Hoboken. 

37F32FC6 9E56 4308 8048 6105D38E922E

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding