Eerlijke geboortekadootjes en traktaties

 

Een Fairy Tale levensboom als eerlijk alternatief voor suikerbonen

Levensboom

Een levensboom kies je niet alleen om de geboorte van je eigen kind te vieren: de opbrengst van één boom en 100 mandjes is voldoende om een kind in de sloppenwijk Kibera een jaar lang naar school te laten gaan. Alles is met de hand gemaakt en er kunnen dus onderling kleine verschillen kunnen zijn. Je hoeft geen 100 mandjes én een boom mee te nemen: vele kleintjes maken ook het verschil! Ondertussen zijn er ook projecten in Peru, Ecuador en India.

Kom hier je boom en toebehoren kiezen. Neem alvast een grote tas mee. Tip: Omdat je bij ons niet kan bestellen enkel afhalen, bel of mail je best even voor je komt om te weten of we voldoende voorraad hebben.
Een prijslijst van alle producten vind je op Fairytale.be 

 

Hartverwarmende geboortelijsten

Deel je geluk en leg een solidaire geboortelijst aan bij Unicef , Oxfam en Memisa. Spaar samen met familie en vrienden een mooi bedrag bij elkaar ter ere van de geboorte van je kleintje. Zo draagt je kindje al vanaf dag 1 een steentje bij aan een warme samenleving.  

Zet  Goodgift - cadeaubonnen op je geboortelijst. Met de Goodgift-bon geef je financiële steun aan een goed doel. Het Origine-project van de Kraamvogel is één van de goede doelen waarvoor je je cadeaubon kan inruilen.  

Of steun het Origine-project en geef de meest kwetsbare baby’s en hun gezinnen een warme start. Origine ijvert ervoor om zwangeren in de zwakste maatschappelijke positie, ook toegang te verlenen tot perinatale zorg. Als zwangere vrouwen op tijd in de reguliere zwangerschapsbegeleiding terecht komen heeft de baby een veel grotere kans om een gezonde levensstart te nemen, waardoor de levensverwachting en –kwaliteit in het verdere leven toeneemt. Op deze manier wordt de kans dat de baby in de cyclus van generatie-armoede terecht komt, aanzienlijk verkleind. We vinden het dus zeer belangrijk om kinderarmoede zeer vroeg (prenataal) al aan te pakken.

Via vroedvrouwenzorg aan huis ijveren we samen met de Origine-vroedvrouwen voor het recht op kwaliteitsvolle zorg voor alle zwangeren en pas bevallen moeders en hun baby. Met 180 euro geef je een vroedvrouw tijdens de kraamtijd cadeau aan een gezin die door alle mazen van ons sociaal zekerheidsnet vallen. Donaties kan je overmaken op het rekeningnummer van VZW De Kraamvogel BE39 0011 4644 4919 met vermelding Gift Origine en de naam van je kersverse kleintje.  

 

Ukje geboren? Schenk te kleine luiers aan de Pamperbank  

 Is je baby alweer uit luiermaatje 2 gegroeid? Of ben volledig uit de luiers en heb je nog luiers over? Breng ze naar de Pamperbank! Wist je dat baby’s gemiddeld 2555 luiers verbruiken per jaar? Luiers zijn een flinke hap uit het budget van prille ouders. De ingezamelde luiers worden gesorteerd en komen bij kansarme gezinnen terecht die de luiers absoluut kunnen gebruiken. Je vindt een Pamperbankpunt in De Kraamvogel of breng de luiers naar Huis van het Kind Kiel, Wilrijk of Hoboken. 

37F32FC6 9E56 4308 8048 6105D38E922E