Skip to main content

Bij mij zou het niet waar zijn

Ik wist perfect hoe ik het zou aanpakken, tot ik moeder werd...
Door Elle de Leeuw

Een boek voor ...

ouders
08 februari 2022
tekening van een moeder met hoofd in haar handen en een peuter voor haar

"Ik wist perfect hoe ik het zou aanpakken ... tot ik moeder werd"

 Dit eerlijk zinnetje pronk op de cover van het boek. En dat het de lading dekt. In dit dolkomische boek beschrijft auteur Elle De Leeuw, ondertussen mama van twee kinderen, impressies uit haar leven als moeder.

EDA1A321 A87E 4D89 9042 4FD503BF047D

Het boek is opgedeeld in 23 korte hoofdstukken, waarin Elle op een sappige manier een bepaalt thema, recht uit het leven bespreekt. "Een app gebruiken om te timer wanneer je vruchtbaar bent?", "De bevalling in gang proberen zetten?", "Een zo goed als onbestaand seksleven zodra de baby er is?" - Bij mij zou het niet waar zijn!

De auteur bespreekt de thema's anecdotisch, steeds met een flinke portie zelfrelativering en een pleidooi voor mildheid.  Zoals ze zelf aangeeft pretendeert ze geen opvoedingstips. Maar doorheen het boekje zijn toch een aantal fijne tips verwezen over  o.a. onderbroken nachten. De eerlijke verhalen zijn ongetwijfeld herkenbaar voor zwangere, maar zeker ook voor ouders met jonge kinderen. 

 Kortom: Een fijn, grappig boekje, een hart onder de riem voor ouders die er middenin zitten.  Vlot leesbaar, zelfs mét een kanjer van een slaaptekort.

Uitgeverij Lannoo 
ISBN: 978 94 014 7451 1