Skip to main content

Mama'en

Zorgen voor jezelf tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd
Door Nina Pierson

Een boek voor ...

ouders
08 februari 2023
Mama'en

Wat een boek! Dat was mijn eerste idee als ik het ontving 😊 Het weegt letterlijk veel, het telt dan ook 447 pagina’s. Maar laat je vooral niet afschrikken: het is heel overzichtelijk opgebouwd in korte stukjes. Heel leesbaar. Om af in te snuisteren en in de duidelijke inhoudstafel te zoeken naar wat je nu wilt lezen, of om op je gemakje van voor naar achter door te lezen.

Het is een zeer volledig boek. Ik lees in heel wat delen de persoonlijke ervaringen van Nina, maar ze haalt ook aspecten aan waar ze misschien zelf minder mee heeft of minder ervaring mee heeft, maar die er wel voor zorgen dat het boek een volledig overzicht biedt van alle mogelijkheden en aspecten van zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
Heel fijn vind ik de korte getuigenissen en langere persoonlijke verhalen. Daarnaast ook de vele verwijzingen naar boeken, websites en podcasts voor als je meer te weten wilt komen over bepaalde topics.

Ik ben ook echt gecharmeerd door de aandacht voor de partner (die in de inhoudstabel een * krijgt bij de “must-read” topics) én de aandacht voor het welzijn van mama in de kraamtijd: zoals Nina het noemt “het belang van moederzorg”.
In het boek vind je ook receptjes en yoga-oefeningen waarmee je meteen praktisch aan de slag kan.
Het enige minpuntje voor onze Vlaamse context is dat het boek voor de Nederlandse context geschreven is, waardoor de doorverwijsadressen in Nederland zijn en het boek het Nederlandse geboortesysteem beschrijft dat niet helemaal hetzelfde is als in Vlaanderen. Als je meer te weten wil komen over hoe het allemaal geregeld is in Vlaanderen, wat de mogelijkheden zijn en voor doorverwijzingen, kan je terecht bij ons in De Kraamvogel 😊
Het is dus een heel volledig boek, heel wat aspecten worden aangeraakt. Daarom voelt het soms wat eclectisch, maar het is zeker de moeite waard!

Nina heeft een podcast en het platform Mama’en voor wie nog meer wilt: https://mamaen.nl/about/

Uitgeverij Spectrum, verdeeld door Lannoo
ISBN 9-789000-385775

Recensie door Saskia