DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Boekrecensie: De papa-handleiding - Arnoleon

Boekrecensie: De papa-handleiding - Arnoleon

Ik volg Arnoleon al jaren op Instagram. Ik kan met zijn tekeningen lachen, maar hij zegt ook rake dingen. Er zit altijd een kern van waarheid in, soms een bron van wijsheid. Genieten dus.

En nu is er een boek van Arno Van de Velde, a.k.a. Arnoleon! Het is geschreven voor papa’s maar zoals hij ook zelf zegt, natuurlijk ook voor medemama’s, partners, vrienden etc.

Als mama – overigens van ondertussen al heel grote kinderen-, kon ik er toch ook nog van genieten. Veel tekeningen zijn hilarisch én herkenbaar. Hardop lachen is zeker toegelaten 😉 Inhoudelijk schrijft Arnoleon over zijn ervaringen met het aanstaande en prille vaderschap in de eerste 1000 dagen. Het gaat veelal over hoe het zelf vond en hij wil zeker niemand aanvallen die andere keuzes zou gemaakt hebben. Een veelgelezen credo: “het één sluit het ander niet uit”. Daarin kan ik me volledig vinden.

Ik kan me voorstellen dat je als (toekomstige) vader met veel plezier dit boek te leest. Er staan zo veel herkenbare situaties is en daarbij krijg je ook nog tips & tricks! Daar waar de illustraties grappig zijn, is de tekst dit vaak ook maar toch wordt het nooit té. Je krijgt weldegelijk correcte en nuttige info. Realistisch ook. Arnoleon gaat zeker de moeilijkere momenten van het ouderschap niet uit de weg.

Heel tof boek dus! Leest heel vlot door de vele tekeningen en de leuke schrijfstijl. Allemaal korte hoofdstukjes, dus ideaal voor vermoeide ouders die geen tijd of zin hebben om lange en serieuze werken te lezen.

Uitgeverij Lannoo, 2022

ISBN 9 789401 486613

Recensie door Saskia

Om verder te lezen ...

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding