DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

FAQ Het Moederschap

Boekrecensie: FAQ Het Moederschap - Nele Reymen

Ik begon dit boek te lezen zonder er eerst iets óver te lezen. Ik doorbladerde het boek, en zag dat het opgebouwd is aan de hand van vragen (vandaar de FAQ) waarop Nele Reymen dan haar antwoord formuleert. Omdat er dan geen objectieve info volgt, maar verhalen en ervaringen van Nele, vroeg ik me aanvankelijk af wat de bedoeling was.

Na wat opzoekwerk kwam ik dit interview met de auteur tegen en werd het duidelijk: ze schreef het boek om herkenning te bieden aan andere ouders. Nele wil ouders een hart onder riem steken, hen gerust stellen en hen laten weten dat ze niet de enigen zijn die zich (soms absurde) vragen stellen.

Nele probeert met humor háár verhaal te vertellen, hoe zij de zwangerschappen van haar 2 dochters heeft ervaren en hoe zij zelf moedert. Verwacht dus geen objectieve antwoorden.

Ik zou het niet aanraden aan zwangeren, zij gaan er nog niet veel aan hebben en misschien zelfs wat ongerust worden over wat nog voor hen ligt. Het is eerder een boek om als ouder herkenning te vinden en het gevoel te krijgen dat je niet alleen bent met al wat je voelt.

Uitgeverij Vrijdag, 2023

ISBN 978 94 6434 183 6

Recensie door Saskia

Om verder te lezen ...

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding