DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Recensie Vadervuur – Jeroen De Jong

Kopie van Boekrecensie voor website 1

Een boek specifiek voor vaders deze keer. 
Jeroen is zelf vader van 3 kinderen. Vanaf de eerste zwangerschap van z’n vrouw stortte hij zich enthousiast, zo zegt hij zelf, op de opvoedboeken die hem aanspraken. Hij volgde ook heel wat trainingen over persoonlijke groei en praatte veel met andere vaders. Zo kwam hij tot heel wat inzichten over mannelijkheid, vaderschap en omgaan met de kinderen.

Deze inzichten worden gedeeld in dit boek, doorspekt met kleine stukjes verhaal over zijn eigen kinderen. Dat maakt het een heel leesbaar boek. Het is vlot geschreven en bestaat uit korte hoofdstukjes. Dat maakt het geschikt voor wie een boek graag in één ruk uitleest, maar ook voor wie liever af en toe één hoofdstukje doorneemt.

Als vrouw vond ik het ook wel fijn om via dit boek meer inzicht te krijgen in wat vaderschap voor een man kan betekenen. Ik voelde me gevleid door het hoofdstukje ‘Je vrouw loopt voorop’ waarin Jeroen aangeeft dat het vaak de vrouwen zijn die hun man een artikel, boek of training aanreiken waar ze dan achteraf veel aan gehad blijken te hebben. Dat was/is ook zo in mijn relatie met de vader van mijn kinderen. Herkenbaar dus!

Het is een boek dat ik persoonlijk cadeau zou doen aan een man die voor het eerst vader wordt!

Vadervuur – Jeroen De Jong
Uitgeverij Samsara, 2023
IBSN 9789493301313

Om verder te lezen ...

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding