DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Baby bullshit

Recensie: Baby bullshit, en hoe het echt zit – Jojanneke Bastiaansen

Toen Jojanneke zelf zwanger was en moeder werd, kreeg ze heel wat ongevraagd advies. Ze ging zich afvragen wat nu eigenlijk echt waar was, en wat een fabeltje. Ze las honderden wetenschappelijke publicaties om een onderbouwd antwoord te krijgen op beweringen zoals: 

“Je mag niet naar de sauna als je zwanger bent”
“Door de zwangerschap krijg je grotere voeten”
“Hoe dikker je billen, hoe slimmer je kind”

En nog heel veel, vaak grappige, beweringen die je wel eens hoort of leest over je zwangerschap, bevalling en baby- en peutertijd van je kindje.

Bij elke bewering krijg je eerst de vraag voorgeschoteld om zelf even na te denken of jij denkt dat het waar is of niet, mét meerkeuze-antwoorden. Daarna volgt de uitleg. En aan het einde vind je telkens kort het juiste antwoord. Dat maakt dat je snel iets kan opzoeken en meteen naar het antwoord kan doorbladeren.

Wat mij wel erg opviel, is dat er eigenlijk veel beweringen zijn waar de wetenschap (nog) geen antwoord over heeft. De waarheid ligt vaak in het midden, waar dan plaats is voor het volgen van je eigen intuïtie.

Zeker een leuk boek om cadeau te doen aan (aanstaande) ouders die graag de wetenschappelijke onderbouwing zien van wat er allemaal beweerd wordt.

Uitgeverij Meulenhoff Boekerij, 2023
ISBN 978-90-225-9738-5

Om verder te lezen ...

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding