DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Vroedvrouw met baby

Boekrecensie: Dagboek van een vroedvrouw - Elke Notebaert

Eén van de meest gestelde vragen die we krijgen als iemand De Kraamvogel binnenstapt: “Wat kan een vroedvrouw voor mij betekenen? Mijn zwangerschap wordt al opgevolgd door een gynaecoloog. Waar maakt een vroedvrouw het verschil?”

Dit boek geeft een antwoord op die vraag! Elke wisselt verhalen over de ouders die ze door de jaren heen begeleidde af met het verhaal van hoe zij zelf vroedvrouw werd, en terecht kwam op de plek waar ze nu staat. Ze schrijft niet alleen over de roze wolk, ook de kwetsbare momenten worden gedeeld. Een zwangerschapsverlies, ongeplande zwangerschap, vroeggeboorte, intrusieve gedachten, twijfels over een tweede kindje…

Die verscheidenheid aan verhalen zorgt er voor dat heel wat ouders zich ergens in dit boek zullen herkennen, en zich misschien wel minder alleen zullen voelen.

Het wordt meteen duidelijk dat Elke, net zoals alle andere fantastische vroedvrouwen, heel wat steun te bieden heeft op zo’n momenten. Ze neemt de tijd om in gesprek te gaan over alle zorgen en twijfels die bij kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraamtijd komen kijken.

Het boek is erg vlot leesbaar en alle medische termen worden heel duidelijk uitgelegd. Een mooi en leerrijk boek voor iedereen die benieuwd is hoe het leven van een vroedvrouw eruit ziet!

Uitgeverij Lannoo, ISBN 978 94 014 9222 5

Recensie door Paulien

Om verder te lezen ...

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding