DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Liefde in de Tropenjaren

Recensie: Liefde in de tropenjaren – Katrien Koolen

Katrien Koolen is klinisch psycholoog en relatietherapeut. Misschien ken je haar wel van haar podcast “Over ons”, te vinden op Spotify.
Ze ziet geregeld koppels in haar praktijk die elkaar wat kwijt raakten na de geboorte van hun kind.

Het is ook wel heel wat, ouders worden. Niet meer met 2 zijn, maar met 3 (of 4 of…). De tijd dat je gewoon samen de deur uitstapte als je geen zin had om te koken en à la minute besliste om een hapje te gaan eten, de tijd om te slapen tot de middag, de tijd om te beginnen rollenbollen als jullie door goesting overvallen worden,… die is voorbij (of toch tot de kinderen groot genoeg of het huis uit zijn 😉).

Niet raar dus, dat een koppel ook weer moet wennen aan hun nieuwe rol en de nieuwe dynamiek die tussen hen ontstaat.
Hierover schrijft Katrien. In haar boek geeft ze herkenning en tips om hiermee om te gaan.

Inhoudelijk vond ik het een interessant boek. Veel herkenbare verhalen die het gevoel kunnen geven dat je niet de enige bent waar het zo loopt, tips om elkaar in de diepte terug te vinden en het gesprek aan te gaan, dingen om over na te denken,… Het komt erop neer dat je met elkaar communiceert en de verbinding niet verliest of terug herstelt.

Waar ik het persoonlijk wat lastiger mee had, is de wat ongestructureerde bladspiegel: ‘gewone’ hoofdstukjes wisselen af met kolommen tekst op de helft van het blad, of 2 kolommen naast elkaar, opsommingen, cursieve stukjes… Dat maakte dat ik mijn weg wat kwijt was, de draad wat kwijt was. Maar ik kan me er wel in verplaatsen dat dit voor andere lezers juist aantrekkelijk is om zo wat afwisseling te hebben.

Uitgeverij Lannoo, 2023
ISBN 9789401487252

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding