DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Boek recensie van "De zin van een kind " van Leen Den Dievel
Boek recensie van "De zin van een kind " van Leen Den Dievel

Recensie: De zin van een kind – Leen Dendievel

Wie de reeks ‘Kinderwens’ heeft gezien, weet dat Leen Dendievel twijfelde of ze wel moeder wilde worden. Nu heeft ze beslist: ze wil geen kind. In dit boek schrijft ze over het waarom. Over het nadenken en invoelen en navragen voor je een beslissing neemt. Over hoe waardevol een leven met kinderen kan zijn, maar hoe even waardevol een leven zonder kan zijn, zeker als je daar bewust voor kiest.

Het boek is, gezien het onderwerp, heel origineel ingedeeld in 3 trimesters van 3 maanden. Het eerste trimester (hoofdstuk 1 dus) gaat over de biologie van al dan niet kinderen wensen en/of krijgen, het tweede belicht het sociologisch aspect en het derde gaat over de psychologie. Korte stukjes wisselen elkaar af met de neerslag van interviews en korte en langere quotes. Het boek ziet er mooi uit en het leest supervlot!

Als iemand mét 2 kinderen, vond ik het intrigerend om te lezen over de keuze om niet voor het moederschap te kiezen. Ik begrijp het nu ook veel beter. Mooi!

Het boek is zeker geen pleidooi om kindervrij te blijven, maar opent wel de dialoog, wakkert bewust nadenken aan en zorgt voor begrip voor diegenen die deze keuze maken.

Luistertip: Zit je zelf met twijfels om al dan niet aan kinderen te beginnen? Beluister de podcast van Furia over Kindertwijfels

Uitgeverij Horizon, 2023
IBSN 9 789464 104479

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding