DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Het DNA van Kinderarmoede

Recensie: Het DNA van Kinderarmoede – Peter Adriaenssens & Noël Slangen

Met veel interesse las collega Saskia dit boek. In De Kraamvogel werken we nl. met en voor iedereen, ook de meest kwetsbare (toekomstige) ouders in onze maatschappij. We proberen op onze manier een bijdrage te leveren aan de bestrijding van gezinsarmoede en bijkomende kwetsbaarheden. In dit boek wordt de focus gelegd op de kinderen, maar natuurlijk is daar steeds een heel gezin rond betrokken.

Het boek geeft inzicht in wat het betekent om zwanger of mama/papa te zijn en tegelijk in armoede te leven. Wat er dan in je omgaat, wat er in je hoofd zit, waar je aandacht naartoe gaat.Je leest hoe armoede vaak al in de baarmoeder begint en hoe armoede het lastiger maakt om te moederen of vaderen.Je leest over de invloed van armoede op de hersenontwikkeling, en wat gezond wonen of kinderopvang kan bijdragen.

Verder lees je wat jouw bijdrage zou kunnen zijn om kinderarmoede tegen te gaan: wat kan een gemeentebestuur doen, een leraar, een vrijwilliger, een arts, een hulpverlener, een politicus etc. Tussendoor worden een aantal good practises beschreven die ter inspiratie kunnen dienen.

Het is vlot leesbaar geschreven, in verschillende korte inzichtelijke hoofdstukken, doorspekt met quotes die uit het leven gegrepen zijn.

Een aanrader voor wie wil begrijpen wat het betekent voor een kind en voor ouders om in armoede te leven, en hoe de maatschappij zou kunnen bijdragen aan het uitroeien van kinderarmoede

Uitgeverij Davidsfonds, 2023
ISBN 9 789022 340660

Om verder te lezen ...

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding