DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Boek recensie Dubbel gevoel

Recensie: Dubbel Gevoel – Sander Voesten

Toen ik het boek “Heb je mij gezien” kreeg van auteur Saskia Assenbroek, gaf ze me de tip om Sander Voesten te contacteren die dit boek schreef vanuit het vaderstandpunt. 

Sander en z’n vrouw Nienke hebben een kinderwens. Alleen komt de baby er niet vanzelf. Ze gaan in een vruchtbaarheidstraject en krijgen wat teleurstellingen te verwerken. Uiteindelijk zijn ze zwanger: een tweeling nog wel! Nienke heeft niet zo’n makkelijke zwangerschap. De bevalling wordt een keizersnede en valt hen zwaar omdat er niet echt geluisterd wordt naar hun wensen. 

Sander loopt er tegenaan dat hij het ‘instant verliefdheidsgevoel’ niet meteen voelt. Sterker nog: één van de baby’s blijkt een huilbaby en Sander krijgt het gevoel dat hij zou willen dat hij terug kon naar de tijd vóór de kinderen er waren. Hij vindt dit uiteraard confronterend, vooral omdat ze zo verlangd hadden naar een kind. Er zijn zelf momenten dat hij de kinderen weg wenst. Zowel hij als Nienke gaan er onderdoor.  

Sander ontsnapt af en toe met vrienden, maar bij thuiskomst slaat het besef hem eens zo hard in zijn gezicht dat een leven zonder de kinderen fijner was…  Uiteindelijk blijkt hun huilbaby reflux en een koemelkallergie te hebben. Sander en Nienke voelen zich opgelucht eindelijk te weten wat er scheelt, maar zijn tegelijk heel boos dat hun klachten eerder niet ernstig werden genomen.  Het vergt dan nog wat tijd, maar uiteindelijk, anderhalf jaar na de geboorte van de kinderen, voelt hij die overweldigende liefde wel! 

Sander schrijft in een eigen directe stijl, soms met humor, soms heel rauw. 

Dit boek steekt een hart onder de riem van vaders die niet meteen overspoelt worden met een golf van vaderliefde wanneer ze hun kind(eren) voor het eerst in de armen nemen. Het kan hen veel herkenning geven. Ik zou echter niet aanraden om het tijdens de zwangerschap al te lezen, want dan zou de schrik bij een toekomstige vader wel eens rond het hart kunnen slaan. En dat is niet nodig: het loopt niet altijd zo moeilijk als bij Sander. 

 

Uitgeverij Boekscout
ISBN 978-94-648-9143-0

 

 

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding