DE KRAAMVOGEL

... voor zorgverleners

Expertise Perinatale Zorg

Boekrecensie Liefdevol Bevallen

Recensie: Liefdevol Bevallen – Mirjam Vos

Deze herziene editie van het boek Liefdevol Bevallen, kregen we spontaan door de uitgeverij toegestuurd. Heel fijn dat we nu af en toe zo maar boeken toegestuurd krijgen omdat we zo regelmatig recenseren 😊 Daarom las ik ook met veel plezier dit boek.

Het verraste me eerlijk gezegd. Ik vond het op het eerste zicht een mooi boek: duidelijk ingedeeld, mooie tekeningen, af en toe een korte getuigenis tussendoor. Maar wat we vooral aansprak, zijn de vele oefeningen om écht in contact te komen met je lichaam, je gevoel, je ademhaling. Je vindt oefeningen die kort zijn, er zijn er langere, er zijn er die je alleen doet maar ook samen met je partner, er zijn voor tijdens je zwangerschap en tijdens je bevalling.

Daarnaast krijg je natuurlijk ook veel info. Het is wel een Nederlands boek, dus sommige dingen zijn hier in Vlaanderen niet helemaal hetzelfde. Zo is er het hoofdstuk ‘Bevallen in Nederland’: dat kan je overslagen als je Vlaanderen bevalt.

Er wordt ook aandacht besteed aan de rol van de partner tijdens zwangerschap en geboorte. In deze editie is een stuk toegevoegd over het prille ouderschap, maar het boek is toch vooral sterk als voorbereiding op de bevalling.

In het laatste deel lees je 25 geboorteverhalen en tips van moeders en partners. Altijd fijn om positieve verhalen te lezen.

Het zijn voor mij toch vooral de vele oefeningen, vaak gebaseerd op mindfulness, die dit boek een aanrader maken voor toekomstige ouders!

 

Uitgeverij Samsara, 2023
ISBN 978 94 93301 64 1

 

Logo gezond zwanger worden

 

 

 

 

 De Kraamvogel is één van de

 Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg ,

een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

Kind en gezin

 

  

de kraamvogel

 

 

 

Hier kan je borstvoeding geven!

  Meer info op Borstvoedings-vriendelijke locaties

borstvoeding