Skip to main content

Kraamkost-receptje: Harira

Geschreven voor ...

ouders
12 mei 2019
Harira

Omdat de Ramadan afgelopen maandag is gestart, delen we dit heerlijk familierecept van Fatiha.  Harira is een lekkere maaltijdsoep, die gegeten wordt tijdens de Iftar.  

ED6C99BF E2D1 454C ACE6 3FC505C821CE
Benodigdheden:
• 3 – 4 stengels selder (fijngesneden in blokjes)
• 1 fijngesneden uitje
• 3 – 4 eetlepels koriander
• 2 – 3 eetlepels peterselie
• 300 gram fijn gepureerde tomaten
• Linzen
• Geweekte en ontvelde kikkererwten
• 1 – 2 koffielepeltjes zout
• ½ koffielepel gember
• ½ koffielepel komijn
• Snuifje saffraan
• Snuifje kaneel
• 1 groentebouillon
• 50 gram vermicelli
• 2 – 3 maïzena (gemengd in een beetje water)
• Water
• Klein beetje olie
 Optioneel: 1 wortel fijngesneden in blokjes
 Optioneel: ± 300 gram rundvlees (in blokjes gesneden), kan ook prima zonder vlees

Werkwijze:
Doe een klein beetje olie in een soeppan samen met de fijngesneden blokjes vlees, de fijngesneden selder, koriander, peterselie, gepureerde tomaten, linzen, kikkererwten en de kruiden samen even aanbakken. Voeg dan 2 – 3 grote glazen water toe in de soeppan. Dit geheel laat je goed koken. Tussendoor kan het nodig zijn om wat water toe te voegen. Als het vlees, kikkererwten en de linzen gaar zijn, voeg je 2 a 2,5 liter water toe. Het geheel laten koken en dan roer je de maïzena erdoor. Als laatste voeg je de vermicelli toe.
Serveer de harira met dadels en citroen.

Smakelijk!